Leather Care Kit

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw nieuwe, lederen meubels van Robuuste Tafels. Om uw lederen zitmeubels zo lang mogelijk mooi te houden, kunt u het leder beschermen met onze speciale Leather Care Kit.

Bescherm uw leren meubels

De Leather Care Kit is een complete verzorgingsset om open leder te behandelen. De kit is geschikt voor onderhoud, reiniging en bescherming van geschuurde ledersoorten, waaronder nubuck en suède.

Met onze Leather Care Kit kunt u uw lederen (eetkamer)stoelen en leren zetel behandelen voor een langere levensduur. De kit is niet geschikt voor gewaxte lederen producten, zoals o.a. onze Vienne eetkamerstoelen, fauteuils Basil en Edmund en zetels Hodor en Chester. Voor onze stoffen zitmeubelen hebben we een speciale ProteXX Textile Care-behandeling beschikbaar.

Inhoud Leather Care Kit

De Leather Care Kit bevat:

  • Spuitbus Textile & Leather Protector (400 ml)
  • Sproeiflacon Natural Leather Cleaner (100 ml)
  • Nubuckspons (cleaner)

Elk middel heeft zijn eigen functie en werking.

Textile & Leather Protector

De Textile & Leather Protector brengt een extra beschermlaag aan op uw geschuurd lederen meubel. Dit laagje beschermt het leder tegen vuil en vlekken op basis van water, vet en olie, maar maakt het niet vlekvrij. De spray herstelt daarnaast de waterafstotende eigenschappen van het leder.

Natural Leather Cleaner

De Natural Leather Cleaner is een speciale reiniger voor geschuurd leder, waaronder suède, nubuck en pilotenleder. De cleaner verwijdert snel en effectief verontreinigingen en vlekken.

Nubuckspons

Met de nubuckspons kunt u uw geschuurd leder licht borstelen om het fluweelachtige uiterlijk van nubuckleder en suède te behouden en herstellen. De nubuckspons verwijdert lichte, oppervlakkige vervuiling. In de nubuckspons is een nubuckgum verwerkt, die geschikt is voor intensievere plekken.

Verwerkingsadvies

We adviseren om nieuw leder direct te impregneren met de Textile & Leather Protector. Gebruikt leder kunt u eerst met ronddraaiende bewegingen opborstelen met de nubuckspons, en vervolgens behandelen met de Protector.

Textile & Leather Protector

De ondergrond moet kleurecht zijn; behandel uw leren meubel niet als de kleur afgeeft. Test de Protector daarvoor eerst op een niet in het oog vallend deel. De inhoud van de spuitbus is voldoende voor ongeveer 5 tot 7 m2.

Gebruik: Houd de spuitbus rechtop en spuit de spray op ca. 20 tot 30 cm afstand van het oppervlak in gelijkmatige banen. Gebruik de Textile & Leather Protector alleen buitenshuis of in een zeer goed geventileerde ruimte. Laat het product ca. 12 uur drogen.

Natural Leather Cleaner

Probeer de Natural Leather Cleaner altijd eerst uit op een onopvallende plek.

Gebruik: Breng de Natural Leather Cleaner aan op een schone doek of spons. Kiest u voor een spons, knijp dan lichtjes in de spons om schuimvorming te activeren. Reinig het oppervlak met licht draaiende bewegingen zonder veel druk uit te oefenen.

In het geval van vlekken is de werkwijze hetzelfde. Wanneer nodig kunt u de behandeling herhalen, maar doe dit niet te vaak. Overdosering kan tot kringvorming leiden.

Borstel uw geschuurde leder direct na de behandeling met de Natural Leather Cleaner op met de nubuckspons. Behandel het oppervlak na opdroging met de Textile & Leather Protector.

Nubuckspons

Gebruik: Borstel zachtjes met de nubuckspons over het oppervlak totdat het vuil verdwenen is en/of het fluweelachtige effect hersteld is. Gebruik de nubuckgum om hardnekkige oppervlaktevervuiling te verwijderen. Indien nodig kunt u het leder nabehandelen met de Textile & Leather Protector.

Robuuste Tafels

Telefoon: 078 48 32 59
E-mail: info@robuustetafels.be
KVK 73307963
NL859451987