maatwerk industriële eiken eetkamertafel
eiken houten ovale tafel
eetkamertafel eiken hout stalen poten
massieve eiken eetkamertafel stalen poten
lange eettafel van eikenhout
+10

Eettafel Barclay


  • Levertijd: 16 weken


Massief eiken tafel met ovaal blad Deze industriële eetkamertafel Barclay heeft een onderstel met 4 schuine poten. Een ovaal tafelblad kunt u prachtig combineren met deze ranke poten!…

 2.299,00

Stel Eettafel Barclay zelf samen met onze online configurator.
Zelf configureren
Maat
Breedte tafelblad
Tafel hoogte (bovenkant)
Behandeling
Tafelblad stijl
Grofheid tafelblad
Afwerking tafelblad
Afwerking zijkant
V-groef
Type blad
Onderstel afwerking
Product price
Additional options total:
Order total:
 2.299,00
  • v.a. €349,- gratis thuis
  • 2 échte showrooms
  • Tevredenheidsgarantie
  • 4,8/5 op Trustpilot
  • Vanaf €349,- gratis bezorgd
  • 4,8 / 5 op Trustpilot
  • 100% tevredenheidsgarantie

Omschrijving

Massief eiken tafel met ovaal blad

Deze industriële eetkamertafel Barclay heeft een onderstel met 4 schuine poten. Een ovaal tafelblad kunt u prachtig combineren met deze ranke poten! Deze poten zijn in driehoekvorm waardoor het toch een net iets andere uitstraling heeft dan de rechte pten die we al kennen. Doordat de poten aan de kopse kant bevestigd worden, kunt u de overstek ook bepalen. Dit noemen wij bladoverstek. Dit kan tot op de centimeter nauwkeurig bepaald worden.

Robuuste eettafel van oud eiken

Voor uw eetkamertafel Barclay heeft u bij Robuuste Tafels keuze uit een 4cm of 6cm massief eiken blad. Het door ons gebruikte eikenhout is duurzaam en komt uit bossen in Duitsland of Frankrijk. Het eikenhout is een natuurproduct. Dit betekent dat er gegarandeerd oneffenheden, knoesten en scheuren in het blad zullen zitten. U kunt bij Robuuste Tafels de mate van grofheid bepalen. U heeft de keuze uit:

• Matig rustiek: rustig hout met weinig knoesten en scheuren in de planken/balken
• Standaard rustiek: dit hout is al wat ruiger. Voornamelijk de middelste planken/balken bevatten knoesten en scheuren.
• Extra rustiek: ruige planken/balken, alle planken bevatten veel scheuren en forse knoesten

Natuurlijk blijft het niet alleen bij het kiezen van de grofheid van uw tafel Barclay. De behandeling is minstens net zo belangrijk! U kunt bij ons kiezen uit maar liefst 9 behandelingen:

Bij Robuuste Tafels kunt u voor uw ovalen tafel Barclay uit verschillende behandelingen van het eikenhout kiezen. Zo kiest u bijvoorbeeld voor oud eiken als u een wat donkerdere en warmere tafel wenst. Wilt u juist een wat lichtere/frissere tafel? Kies dan voor bijvoorbeeld ongerookt witte olie, of ultra matte lak. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de behandelingen waaruit u bij ons kunt kiezen. Het houten onderstel van de Tressot tafel zal altijd dezelfde behandeling krijgen als het tafelblad. Naast de behandeling van het hout zijn er nog talloze afwerkingen door u te kiezen, zoals bijvoorbeeld kopse kant afwerking, wel of geen V-groef en het aantal planken.

Bij al onze gerookt eiken behandelingen wordt een uniek rookproces toegepast. Van enkel gerookt naar dubbel gerookt worden de planken een stuk donkerder dan de planken met minder looizuur. Sommige planken kunnen wat intenser en dieper van kleur zijn.

Tafel met stalen onderstel

De eetkamertafel Barclay beschikt over onderstel in donker staal. Indien gewenst kunnen wij het onderstel voor u in een gewenste RAL kleur spuiten zoals 9005 mat zwart of 9010 wit.


Behandeling
whitewash eiken tafels
Behandeling – Dubbel gerookt witte olie
boomstam tafels
Behandeling – Ongerookt witte olie
deens ovale eettafel
Behandeling – Lava light
houten tafel
Behandeling – Ultra matte lak
zwarte eettafel
Behandeling – Night glow
massief eiken eettafel
Behandeling – Gerookt ultra matte lak
eiken ovale tafels
Behandeling – Smoke
natuurlijke eettafel
Behandeling – Marron
oud eiken eettafel
Behandeling – Enkel gerookt oud eiken

Bovenstaande afbeeldingen zijn puur ter indicatie, door gebruik van natuurlijke materialen en de unieke manier van behandelen zal er altijd kleurverschil zijn t.o.v. bovenstaande voorbeelden en de voorbeelden welke we in de showrooms hebben staan. Indien u een geoliede tafel kiest, raden wij u ten zeerste aan om de tafel de eerste 4 weken volledig te ontzien. Gebruik bijvoorbeeld placemats voor borden en onderzetters voor glazen. Ook is het heel belangrijk om de tafel de eerste weken uitsluitend af te nemen met een droge doek.

 


Onderhoud

Klimaat
Mensen gedijen het beste in een niet te warme en niet te droge omgeving, voor een eiken tafel is dit niet anders! Een luchtvochtigheid van tussen de 45% en 55% is het allerbeste voor uw tafel. Dit kunt u bereiken door planten, luchtbevochtigers of dampschalen neer te zetten. Bij te grote afwijkingen van het ideale klimaat kan uw tafel scheuren en kromtrekken. Zet uw tafel dus niet naast warmtebronnen en vermijd directe zonnestraling.

Vuil en vlekken
Vlekken door koffie, thee, wijn, water, chocolade etc. dient u meteen te verwijderen met een lichtvochtige doek. Hiermee voorkomt u dat de kleurpigmenten in de poriën van het hout kunnen trekken en vervelende blijvende plekken achterlaten. Na het afnemen de oppervlakte droogmaken met een zachte doek. U reinigt uw tafel eenvoudig met een licht vochtige doek. Indien u een geoliede tafel heeft kunt u bij een ernstige vlek deze wegschuren met een schuurpapiertje of scotch-brite. Schuur hier altijd mee met de nerf van het hout.

Uw tafel staat in huis, en nu?
Indien u een geoliede tafel heeft besteld, raden wij u ten zeerste aan om de tafel de eerste 4 weken volledig te ontzien. Gebruik bijvoorbeeld placemats voor borden en onderzetters voor glazen. Ook is het heel belangrijk om de tafel de eerste weken uitsluitend af te nemen met een droge doek. De olie heeft namelijk tijd nodig om goed in het hout te kunnen trekken. Bij een gelakte tafel hoeft u zich geen zorgen te maken, deze is namelijk na 24 uur volledig uitgehard.

Onderhoud – Olie
Uw tafel heeft een duurzame en bestendige bescherming gekregen met een 100% natuurlijke olie van Aquamarijn. Dit is een olie op basis van tungolie en lijnolie, die in het geval van een eetkamertafel 1 á 2 keer per jaar opgefrist dient te worden. Hiervoor raden wij aan om Aquamarijn Revol te gebruiken.

Onderhoud – Lak
De laklaag zal gaan slijten met de tijd. Dit is afhankelijk van allerlei omgevingsfactoren. Als u ziet dat er vale plekken op het blad komen, dan is het tijd om uw tafel opnieuw te lakken. U kunt dan 1 á 2 nieuwe laklagen op het volledige blad aanbrengen om de tafel weer voor jaren te beschermen. Reageer ook tijdig op kleine beschadigingen die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen. U kunt de PCG Eco Wood Cleaner en de PCG Eco Wood Care gebruiken voor tussentijds onderhoud.

En wat vooral niet doen?
Vermijd de volgende middelen: Vlekverwijderaars, schuurmiddelen, oplosmiddelen, terpentine, chloor, schoonmaakmiddelen met geurstoffen en bijtende schoonmaakmiddelen. Heeft u een eiken vloer en een ijzeren onderstel? Let dan goed op met dweilen. Door het vocht kan het metaal reageren met uw vloer en een vervelende donkere plek achterlaten. Wij raden aan altijd goed na te drogen. Nooit hete voorwerpen rechtstreeks op het oppervlak zetten, altijd onderzetters gebruiken.

 

Bekijk dit product in de showroom
In onze showroom in Sliedrecht staan altijd meer dan 100 tafels opgebouwd in diverse materialen, behandelingen, stijlen en afwerkingen. We hebben echter niet alle tafels in de showroom staan, bent u op zoek naar een specifiek model, neem dan voor de zekerheid even contact op.

Showroom Sliedrecht

Robuuste Tafels
Blankenstraat 4
3364BB Sliedrecht
Tel. 078 48 32 59

Klik hier voor de openingstijden en routebeschrijving

Specificaties
Lengte

Diverse maten, afwijkend maatwerk mogelijk

Breedte

Diverse maten, afwijkend maatwerk mogelijk

Hoogte

Afgestemd op uw stoel keuze

Blad dikte

4cm massief of 6cm massief

Inschuifhoogte

Afhankelijk van gekozen blad dikte en tafel hoogte

Maatwerk

Eigen productie, maatwerk mogelijk

Houtsoort

Massief eiken

Behandeling

Leverbaar in diverse behandelingen

Bestellen

Zonder aanbetaling

Levertijd

16 weken

Levering

Inclusief montage service

Garantie

100% tevredenheidsgarantie

Dit zeggen klanten over Robuuste Tafels;
Bekijk een selectie van de reviews die onze klanten op de onafhankelijke site Trustpilot hebben gemaakt. Wij stellen de beoordelingen van onze klanten bijzonder op prijs. Dit stelt ons in staat om doorlopend te blijven werken aan een zo goed mogelijke klantervaring en dienstverlening.