Hanglampen

Verlichting is de stille kracht achter de sfeer en uitstraling van elke ruimte in uw huis. Het maakt niet uit of het nu in de woonkamer, eetkamer of studeerkamer is, lampen brengen uw interieur net iets extra’s. Terwijl natuurlijk licht zijn eigen charme heeft, is het de taak van hanglampen om een ruimte tot leven te brengen en sfeer te creëren wanneer de zon ondergaat. Lampen doen meer dan alleen verlichten, ze voegen karakter, stijl en individualiteit toe aan uw interieur. Bij Robuuste Tafels hebben we voor iedere woonstijl een passende hanglamp.

Toon filters
Filters
Aantal lichtbronnen
Voorraaditem
Prijs

opvallende design hanglamp

Hanglamp Terra
 707,00

stoere hanglamp

Hanglamp La Savina
 379,00

industriele hanglamp

Hanglamp Forenza
 343,00

Hanglamp Palermo rond
 707,00

Hanglamp Tours Ø45cm - platinum en RAL 9005

Hanglamp Tours
 809,00

rotan lamp

Hanglamp Carasco
 299,00

hanglamp concrete outside concrete look inside

Hanglamp Marciano
 248,00

hanglamp concrete outside concrete look inside
Hanglamp Marciano

hanglamp segula lichtbronnen

Hanglamp Martina
 815,00

hanglamp Segula 8 lichts ovaal

Hanglamp Vecchio
 1.276,00

sfeervolle hanglamp

Hanglamp Baloton
 1.121,00

Omegna hanglamp ztahl

Hanglamp Olbia ovaal
 1.143,00

terra diameter 60cm

Hanglamp Terra
 707,00

Industriele dubbele hanglamp

Hanglamp Carona
 372,00

tortona hanglamp LED lichtbronnen

Hanglamp Gualtieri
 704,00

tortona hanglamp LED lichtbronnen
Hanglamp Gualtieri

hanglamp riva ztahl

Hanglamp Martina
 987,00

rieten lamp

Hanglamp Carasco
 299,00

Hanglamp Tours platinum en RAL 9005

Hanglamp Tours
 1.365,00

RVS binnenbak voor levend groen

Hanglamp Arendal
 1.486,00

industriele hanglamp aan ketting

Hanglamp Molti
 685,00

Hanglamp Terra ovaal
 1.018,00

stoere hanglamp

Hanglamp Talamanca
 279,00

stoere hanglamp
Hanglamp Talamanca

industriële lamp

Hanglamp Tomasso
 723,00

riva hanglamp RAL 9005

Hanglamp Martina
 987,00

hanglamp riet

Hanglamp Calabria
 149,00

industriele ronde hanglamp

Hanglamp Palermo rond
 707,00

hanglamp metaal ztahl

Hanglamp Caserta
 1.212,00

hanglamp segula 170cm

Hanglamp Roletto
 1.318,00

industriele hanglamp gun metal

Hanglamp Molti
 685,00

industriele hanglamp gun metal
Hanglamp Molti

hanglamp led licht

Hanglamp Baloton
 1.121,00

stoere hanglamp

Hanglamp Bounty
 863,00

rotan hanglamp

Hanglamp Talamanca
 279,00

RAL 9005 segula hanglamp

Hanglamp Rovato
 1.233,00

Verlichting is de stille kracht achter de sfeer en uitstraling van elke ruimte in uw huis. Het maakt niet uit of het nu in de woonkamer, eetkamer of studeerkamer is, lampen brengen uw interieur net iets extra’s. Terwijl natuurlijk licht zijn eigen charme heeft, is het de taak van hanglampen om een ruimte tot leven te brengen en sfeer te creëren wanneer de zon ondergaat. Lampen doen meer dan alleen verlichten, ze voegen karakter, stijl en individualiteit toe aan uw interieur. Bij Robuuste Tafels hebben we voor iedere woonstijl een passende hanglamp.

De mooiste hanglampen voor ieder interieur

Wanneer u denkt aan een hanglamp, wat komt er dan in u op? Wellicht een enkele bol boven de eetkamertafel? Hoewel dit zeker een optie is, is de wereld van hanglampen zoveel breder en gevarieerder. Hangende lampen kunnen het middelpunt van uw woonkamer zijn, een statement in uw keuken of een subtiele schoonheid boven uw salontafel. In sommige gevallen kunnen moderne hanglampen ook worden gebruikt om specifieke delen van een ruimte te accentueren, zoals kunstwerken en decoratieve objecten.

U kunt met de juiste hanglamp ook helpen bij het definiëren van verschillende zones in een open ruimte. Bijvoorbeeld, in een open woon- en eetkamer kunnen hanglampen boven de eettafel helpen bij het afbakenen van dat specifieke gebied. Zo krijgt iedere ruimte in huis zijn eigen karakter met een prachtige hanglamp.

Onze unieke collectie hanglampen

Wat alle lampen bij Robuuste Tafels gemeen hebben zijn de zorgvuldig geselecteerde details die zorgen voor een stijlvolle toevoeging aan elke woonstijl. Maar welke hanglamp past nu het beste in welke interieurstijl? Hier wat tips die het u misschien wat gemakkelijker kunnen maken bij het kopen van de juiste hanglamp.

–       Klassieke hanglampen hebben meestal een tijdloos ontwerp en worden vaak gekenmerkt door traditionele materialen zoals glas, kristal of metaal.

–       Moderne hanglampen hebben strakke lijnen en minimalistische ontwerpen en maken vaak gebruik van materialen zoals glas, metaal of kunststof.

–       Industriële hanglampen hebben meestal een ruw en functioneel ontwerp dat geïnspireerd is op industriële omgevingen, zijn vaak gemaakt van metaal, hebben stoere afwerkingen en kunnen voor een robuuste uitstraling zorgen.

–       Boheemse hanglampen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder stof, kralen, glas en metaal. Deze lampen voegen een vleugje excentriciteit toe aan de ruimte en hebben vaak een eclectisch en kleurrijk ontwerp.

–       Kroonluchters zijn hanglampen met veel kristallen die glinsteren en een elegant en luxueus accent aan een kamer toevoegen. Ze zijn vaak te vinden in formele eetkamers, woonkamers of hallen.

–       Lineaire hanglampen hebben een langwerpige vorm en worden vaak boven eettafels, keukeneilanden of werkbladen geplaatst om gerichte verlichting te bieden. Ze kunnen zowel modern als industrieel van ontwerp zijn.

–       Vintage of art deco hanglampen zijn vaak versierd met artistieke patronen en zijn bekend om hun warme en sfeervolle verlichting. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld Tiffany-lampen met kleurrijk glas dat in lood is gezet.

Sommige hanglampen hebben een mechanisme waarmee u de hoogte kunt aanpassen. Dit is handig als u, afhankelijk van de behoeften en gebruik van de ruimte, de verlichting op verschillende hoogtes wilt plaatsen. Daarnaast kunnen hanglampen enkele lichtbronnen hebben of meerdere lichtbronnen, zoals kroonluchters met meerdere armen of clusterhanglampen met meerdere kleine lampen.

Breng karakter in huis met ambachtelijke hanglampen

De stijl van de hangende lamp is natuurlijk belangrijk voor het bepalen van de gewenste ambiance. Kies bijvoorbeeld voor een zacht gerookt glas voor een intiem diner of juist mooi helder glas voor een avondje lekker lezen. Voor een moderne en minimalistische uitstraling kunt u een strakke, eigentijdse hanglamp uitkiezen. Ook het kleurenpalet en het materiaal van de lamp kunnen de algehele sfeer beïnvloeden. Koperen of bronzen afwerkingen kunnen een warme en uitnodigende sfeer creëren, terwijl chromen of roestvrijstalen afwerkingen een meer moderne uitstraling hebben.

Wat zeker de sfeer beïnvloed is de kleurtemperatuur van het licht. Warm wit licht (ongeveer 2700-3000 Kelvin) zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer, terwijl koel wit licht (ongeveer 4000-5000 Kelvin) meer geschikt is voor een heldere en functionele ambiance. U kunt ook dimbare lampen overwegen om de lichtkleur aan te passen aan verschillende behoeften. Het aanpassen van de lichtsterkte kan namelijk een groot verschil maken in de ambiance van de ruimte. Dimbare lampen of plafondlampen met dimmers stellen u in staat om de helderheid aan te passen aan de activiteit en de gewenste sfeer.

Positioneer de lamp strategisch, de locatie en hoogte van de hanglamp zijn hierbij ook belangrijk. Plaats de lamp op een plek waar het licht het gewenste gebied goed verlicht. Bijvoorbeeld, boven de eettafel voor een gezellige sfeer tijdens het dineren, of in een hoek van de woonkamer bij een fauteuil om een leesruimte te creëren. Het is ook belangrijk om de lamp aan te passen aan de specifieke functies van de ruimte, of het nu gaat om ontspanning, werk, entertainment of sociale interactie. En voor degenen die graag experimenteren is een lichtbron met een bijzonder gloeidraad een goed idee. Denk dan bijvoorbeeld aan een spiraalvorm of een driehoekvorm.

Wat zijn de unieke kenmerken van een hanglamp?

Hanglampen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen en ze kunnen diverse kenmerken hebben om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. We nemen hieronder enkele van deze kenmerken met u door:

  1.   Verschillende groottes: Hanglampen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, variërend van klein en subtiel tot groot en opvallend. De grootte van de lamp kan de impact ervan op de ruimte beïnvloeden, en het is belangrijk om de juiste schaal te kiezen voor de kamer waarin de lamp wordt geplaatst.
  2.   Verstelbare verlichting: Sommige hanglampen hebben een verstelbaar ontwerp waarmee u de lichtstraal kunt richten of de hoogte van de lamp kunt aanpassen. Dit is handig om de verlichting aan te passen aan verschillende activiteiten of om de lamp op de juiste hoogte boven een specifiek gebied te hangen.
  3.   Veelzijdige ophanghoogte: Sommige hanglampen hebben een verstelbare ophanghoogte, waardoor je de lamp op verschillende hoogtes kunt installeren. Dit is handig om de verlichting aan te passen aan de hoogte van het plafond of de functie van de lamp.
  4.   Verschillende materialen: Hanglampen kunnen worden gemaakt van diverse materialen, waaronder glas, metaal, hout, kunststof, stof en meer. Het materiaal bepaalt niet alleen de uitstraling van de lamp, maar kan ook van invloed zijn op de verspreiding van het licht.
  5.   Stijlen en ontwerpen: Hanglampen zijn er in talloze stijlen en ontwerpen, variërend van klassiek en traditioneel tot modern, industrieel, vintage en meer. Je kunt een hanglamp kiezen die past bij de inrichting en de esthetiek van de ruimte.
  6.   Lichtvormen: Hanglampen kunnen verschillende vormen hebben, zoals bolvormig, cilindrisch, kegelvormig, kroonluchter, lineair en meer. De vorm kan de lichtverspreiding en visuele aantrekkingskracht van de lamp beïnvloeden.
  7.   Verschillende lichtbronnen: Hanglampen kunnen gebruikmaken van verschillende soorten lichtbronnen, zoals gloeilampen, LED-lampen, halogeenlampen of spaarlampen. De keuze van de lichtbron kan van invloed zijn op de helderheid, de kleurtemperatuur en het energieverbruik van de lamp.

Met zoveel opties om uit te kiezen, kan het overweldigd zijn om de perfecte hanglamp te vinden die passend is in uw interieur. Daarom staan wij voor u klaar om u te adviseren. Of het nu gaat om stijl, formaat of dimbaarheid, wij helpen u graag met het maken van de goede keuze, zodat u zeker weet dat u met de juiste lamp naar huis gaat.

Lumen naar Watt

Bij het zoeken naar de juiste lichtsterkte worden termen als lumen, watt en lux vaak gebruikt, wat soms verwarrend kan zijn vanwege de aanzienlijke verschillen tussen deze cijfers. Lumen en watt zijn twee verschillende eenheden die worden gebruikt om verschillende aspecten van verlichting te meten.

–       Watt (W): Watt is een maat voor het vermogen of de energie die een lichtbron verbruikt om licht te produceren. In het verleden werd watt vaak gebruikt om de helderheid van een lamp aan te geven, waarbij men ervan uitging dat meer wattage resulteerde in helderder licht. Dit was echter niet altijd een nauwkeurige maatstaf, omdat het vermogen niet direct correleert met de hoeveelheid licht die wordt uitgestraald.

–       Lumen (lm): Lumen is een maat voor de hoeveelheid licht die door een lichtbron wordt uitgestraald. Het geeft aan hoeveel licht een lamp daadwerkelijk produceert. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder het licht is dat de lamp produceert. Lumen is een nauwkeurigere maatstaf voor de helderheid van een lamp dan wattage, omdat het direct verwijst naar de hoeveelheid uitgestraald licht.

–       Lux (symbool: lx) is een maateenheid voor verlichtingssterkte of de hoeveelheid licht die op een bepaald oppervlak valt. Het meet de helderheid van het licht op een specifieke locatie, en het wordt vaak gebruikt om de kwaliteit en de hoeveelheid verlichting in een bepaalde ruimte of op een specifiek gebied te beoordelen.

Om het wat makkelijker te maken vindt u hieronder een handig schema waarin Lumen en Watt in verschillende soorten lichtbronnen worden vergeleken. Zo maakt u gemakkelijk de juiste keuze.

Type                        Gloeilamp     Halogeenlamp  Spaarlamp    LED-lamp

200-300 lumen          20-30 watt    18-25 watt    5-6 watt        2-4 watt

300-500 lumen          40 watt         35 watt         8 watt           3-5 watt

500-700 lumen          60 watt         50 watt         11 watt         5-7 watt

700-1.000 lumen       75 watt         65 watt         15 watt         8-10 watt

1.000-1.250 lumen    120 watt       100 watt       20 watt         10-13 watt

1.250-2.000 lumen    150-250 watt 125 watt       20-33 watt    13-20 watt

Het belangrijkste om te begrijpen is dat het verband tussen lumen en wattage niet vastligt. Verschillende soorten lampen, zoals gloeilampen, halogeenlampen, spaarlampen en LED-lampen, kunnen verschillende lichtopbrengsten (lumen) hebben voor hetzelfde wattage. LED-lampen bijvoorbeeld zijn veel energiezuiniger dan gloeilampen en halogeenlampen, wat betekent dat ze veel minder wattage kunnen hebben maar toch dezelfde hoeveelheid licht (of zelfs meer) in termen van lumen kunnen produceren. Bij het kiezen van verlichting is het daarom belangrijk om te letten op het aantal lumen om de gewenste helderheid te krijgen, in plaats van alleen naar het wattage te kijken. De verpakking van moderne lampen vermeldt meestal het aantal lumen naast het wattage, om u te helpen bij het selecteren van de juiste lamp.

Hanglamp kopen? Design plafondlampen bij Robuuste Tafels

Heeft u behoefte aan advies bij het kopen van uw nieuwe hangende lamp? Het maakt niet uit of u nu op zoek bent naar een moderne plafondlamp, een elegante vloerlamp of een tafellamp, voor elk model bieden we een uitgebreide variëteit aan keuzes. Bezoek onze showroom om alle opties te bekijken of bestel uw staande lamp direct online bij Robuuste Tafels.