Kenia leer (nubuck)

De zitmeubels van Robuuste Tafels zijn leverbaar in diverse, hoogwaardige materialen. Eén van onze delicate leersoorten is ons Kenia leer, verkrijgbaar in 8 warme kleuren.

Kenia leer (nubuck)

De zitmeubels van Robuuste Tafels zijn leverbaar in diverse, hoogwaardige materialen. Eén van onze mooiste delicate leersoorten is ons Kenia leer, verkrijgbaar in 8 warme kleuren.

Wat is nubuckleer Kenia

Ons Kenia leer is nubuckleer met anilineverf finish, gemaakt van Indiase waterbuffelhuiden. Het is een delicate, geschuurde leersoort. Kenia leder wordt verwerkt in Italiaanse looierijen en heeft een dikte van 1,3 tot 1,5 mm.

Het Kenia nubuck wordt in het laatste productiestadium met de hand opgeschuurd. Het Kenia leder heeft een minimale afdekking, wat betekent dat de natuurlijke kenmerken van de waterbuffelhuid – zoals insectenbeten en groeistrepen – nog goed zichtbaar zijn. Om die reden wordt voor ons Kenia nubuckleer alleen de hoogste kwaliteit waterbuffelleer gebruikt. Met All in House maakt u dit leer 5 jaar gegarandeerd vlekvrij!

luxe elektrische draaifauteuil met armleuningen
vintage cognac leren eetkamerstoel

Meubels van nubuckleer Kenia

Het geschuurde nubuck heeft een fluweelachtige, warme look en feel. Elk meubel is uniek en prachtig karakteristiek dankzij de zichtbare dierlijke onvolkomenheden en de uitwerking van de anilineverf. Het zachte Kenia leder sluit perfect aan bij onze stoere, robuuste zitmeubels.

Nubuck onderhoud Kenia leder

Omdat Kenia nubuck een delicaat, geschuurd leder is, is het materiaal gevoelig voor vochtplekken en krassen. Nubuck schoonmaken gebeurt daarom zonder water en schoonmaakmiddelen. Voor een optimaal behoud van de kwaliteit raden we een behandeling met onze All in House aan, hiermee maakt u uw meubel 5 jaar gegarandeerd vlekvrij, uniek voor een open leersoort als deze!

Is er een vlek op uw nubuck meubel gekomen? Laat de vlek dan drogen en ruw het leer vervolgens wat op met behulp van een nubuckdoekje of een borsteltje.

Het Kenia leer kan verkleuren bij langdurige blootstelling aan zon- en daglicht. Ook kan het nubuckleder uitdrogen bij een te lage luchtvochtigheidsgraad of wanneer het meubel direct naast een radiator staat. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een geschikte plek voor uw Kenia leren meubel.

cognac fauteuil elektrisch met toetsen

Waarom Kenia leer?

  • Hoogwaardig echt leder met hoog natuurlijk aspect

  • Delicaat, geschuurd nubuckleer
  • Luxe, fluweelachtige look met stoere uitstraling
  • Zachte en warme touch
  • 5 jaar gegarandeerd vlekvrij met All in House

Op zoek naar een mooie, geschuurd leren bank of geschuurd leren fauteuil of stoel? Ons Kenia leder is verkrijgbaar op veel van onze fauteuils, eetkamerstoelen en eetkamerbanken. Bekijk uw favoriete Robuuste Tafels zitmeubel en ontdek of de optie Kenia leer op dat model van toepassing is. Onze gratis kleurstalen vraagt u eenvoudig per mail aan. Stuur ons een e-mail met uw adresgegevens en de gewenste materialen en kleuren en u krijgt deze z.s.m. toegestuurd!

kenia leer cognac