Welke kleuren passen in een industrieel interieur?

Stel u het even voor: een ruwe en onafgewerkte omgeving met industriële details. Een interieur dat lijkt op een oude fabriekshal of een verlaten pakhuis. Vindt u dit ook zo mooi, maar vraagt u zich af hoe u deze stijl nu compleet maakt met de juiste kleuren? In dit artikel wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door de wereld van kleurencombinaties in een industrieel interieur. Van neutrale basis tot gedurfde accenten, hier vindt u vijf tips om van uw woning een industrieel place to be te maken. Pak uw verfkwast en ga aan de slag!

Welke kleuren passen in een industrieel interieur?

Stel u het even voor: een ruwe en onafgewerkte omgeving met industriële details. Een interieur dat lijkt op een oude fabriekshal of een verlaten pakhuis. Vindt u dit ook zo mooi, maar vraagt u zich af hoe u deze stijl nu compleet maakt met de juiste kleuren? In dit artikel wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door de wereld van kleurcombinaties in een industrieel interieur. Van neutrale basis tot gedurfde accenten, hier vindt u vijf tips om van uw industrieel interieur een echte eyecatcher te maken. Pak uw verfkwast en ga aan de slag!

Inhoudsopgave

Ga voor stoere kleuren

Een stoer en robuust interieur won de laatste jaren enorm aan populariteit. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw interieur geen chaos wordt van metalen buizen en grove houten planken? Simpel, kies voor een goede basis met neutrale kleuren als lichtgrijs, donkergrijs en voeg een diepe kleur toe, zoals cognac of olijfgroen. Deze tinten zorgen ervoor dat de industriële details in een ruimte beter tot hun recht komen. Let wel op dat u niet teveel prints in deze interieurstijl toevoegt, hierdoor gaat het stoere karakter verloren. Juist door te kiezen voor een neutrale achtergrond, voorkomt u dat de kamer te druk of overweldigend wordt en blijft de aandacht uitgaan naar de industriële details en accessoires.

industriele eetkamerstoel met verticaal stiksel

Kiest u voor neutrale kleuren als basis, dan heeft u de vrijheid om te experimenteren met andere kleuren en materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een diepblauwe bank of okergele eetkamerstoelen. En het beste van alles? Ze raken niet snel uit de mode en zijn dus een goede investering voor de lange termijn. Door vast te houden aan een neutrale basis en kleur toevoegen in meubels blijft uw interieur trendy!

Voeg accentkleuren toe voor meer pit

Het is tijd om te experimenteren met accentkleuren! Maar hoe kunt u deze kleuren subtiel integreren zonder uw interieur te overweldigen? Een goede vuistregel is om kleuren te kiezen die passen bij de stoere en onafgewerkte uitstraling van het industriële interieur. Denk aan gedurfde tinten zoals rood, blauw en geel. Deze geven uw ruimte de pit die het nodig heeft.

Begin klein door kleurrijke accessoires toe te voegen, zoals kussens, vazen, of een kunstwerk aan de muur. Dit zijn makkelijke manieren om kleur aan uw interieur toe te voegen zonder dat u uw hele inrichting moet omgooien. Overweeg om een statement te maken met opvallende meubelstukken, zoals een felgekleurde fauteuil of een bijzettafeltje met een flitsend tafelblad. Hiermee creëert u de perfecte balans tussen speelsheid en industrieel design. Let er wel op dat u accentkleuren met mate gebruikt, anders kunnen ze afleiden van de rustige uitstraling die u voor ogen hebt. Houd het bij één of twee kleuren die mooi passen bij de neutrale basis van uw interieur. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

industriele bartafel

Combineer met aardse tinten

Bent u ook zo’n fan van een industrieel interieur, maar mist u soms de gezelligheid en warmte? Geen zorgen, aardse tinten zijn de perfecte manier om wat natuurlijke charme en rust toe te voegen aan uw stoere inrichting. Dit kunt u doen met de meest uiteenlopende accessoires. Denk aan zachte kussens, knusse plaids en warme vloerkleden in prachtige kleuren als bruin, groen en oranje. Combineer deze accessoires met ruige materialen als leer en hout en voilà: een perfecte mix van natuurlijk en industrieel.

Maar waarom zou u stoppen bij accessoires? Met een likje verf kunt u ook een wereld van verschil maken. Durf bijvoorbeeld eens een accentmuur te verven in een terracotta- of olijfgroene kleur. Dit zal niet alleen perfect passen bij het rauwe karakter van uw interieur, maar ook meteen voor wat extra knusheid zorgen.

Natuurlijk wilt u niet dat uw interieur er als een chaotische jungle uitziet. Daarom raden wij aan om aardse tinten te combineren met neutrale kleuren als wit, grijs en beige. Zo creëert u een solide basis, waarbij de aardse tinten zorgen voor diepte en warmte. Geen zorgen, deze tinten toevoegen, hoeft niet ten koste te gaan van het industriële gevoel. Sterker nog, de combinatie van natuurlijke kleuren en materialen zal juist bijdragen aan de ruwe, onafgewerkte uitstraling van uw interieur.

blauwe leren bank

Kies voor metallic accenten

Wilt u uw industriële interieur laten stralen als nooit tevoren? Metallic accenten zijn dé manier om dit te bereiken! Hier zijn enkele tips om deze glinsterende kleuren te gebruiken in uw interieur:

Ga voor metallic accessoires

Voeg glans toe aan uw interieur met een koperen lamp, een zilveren spiegel of een gouden klok.

Kies voor metalen meubels

Ga voor een salontafel met een metalen frame of een koperen bijzettafel voor een industriële uitstraling en een vleugje luxe.

Combineer verschillende metallic kleuren

Mix en match goud, zilver en koper voor een spannende en opvallende uitstraling.

Gebruik metallic verf

Geef uw muur of een deel ervan een glinsterende make-over met metallic verf.

Denk groot

Ga voor een giga metallic accent, zoals een muurschildering in goud of zilver, voor een dramatisch effect.

Durf te experimenteren

Een industrieel interieur biedt volop ruimte om te experimenteren, dus waarom zou u niet spelen met kleuren en materialen om een unieke sfeer te creëren die bij u past? Probeer bijvoorbeeld verschillende tinten van dezelfde kleur te combineren om een subtiele, maar toch interessante diepte aan uw ruimte te geven. Of ga voor een gewaagde look door zwarte tinten te combineren met pasteltinten voor een gedurfde uitstraling. En waarom zou u zich beperken tot harde materialen? Combineer ruwe materialen zoals beton en baksteen met zachte stoffen zoals fluweel of wol voor een spannend contrast tussen hard en zacht. Durf te experimenteren en ontwikkel uw eigen stijl die past bij wie u bent en waar u zich thuis voelt!

tv meubel schuifdeuren
industriële leren fauteuil met armleuningen