Moodboard Purple Rain

Paars wordt vaak gebruikt in moderne en eigentijdse ontwerpen om een gedurfde uitstraling te creëren. Het wordt gezien als een evenwichtige kleur omdat het de eigenschappen van zowel rood (passie, energie) als blauw (kalmte, stabiliteit) in zich heeft. Paarstinten kunnen ook een gevoel van luxe en rijkdom oproepen wat graag wordt gebruikt in high-end interieurontwerpen.

Mysterie en magie met paarse tinten

Paars is een intrigerende en veelzijdige kleur met een breed scala aan tinten, variërend van licht lavendel tot diep aubergine. Deze kalmerende en evenwichtige kleur wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit, meditatie en innerlijke rust. Lichtere tinten zoals lavendel en lila kunnen een rustige en ontspannen sfeer creëren, terwijl diepere tinten zoals aubergine en donkerpaars dramatischer en krachtiger kunnen zijn.

Paars kan goed worden gecombineerd met andere kleuren zoals wit, grijs, roze, okergeel of mosgroen om een gevarieerd kleurenpalet te creëren. Het is een kleur die een gevoel van mysterie creëert en vaak wordt geassocieerd met dromerige en fantasierijke gedachten.

Een gedurfd statement met diep paars

Paarse banken, fauteuils of eetkamerstoelen kunnen als een echte eyecatcher in uw interieur worden gebruikt. Te veel paars kan echter overweldigend zijn, combineer daarom altijd met rustige, neutrale tinten zoals wit, taupe of donkerbruin. Het juiste gebruik van paars kan een gevoel van verfijning en stijl toevoegen aan een ruimte voor een hoogwaardig design.

moodboard terrifique taupe

Stylen met paarse elementen

Diepe paarse meubels kunnen goed werken met donkere en gedempte kleuren, terwijl lichte paarse meubels goed passen bij lichtere en helderdere tinten. Zachtroze accenten kunnen een romantische sfeer geven terwijl gele accenten zoals kussens, lampenkappen of kunstwerken een energieke sfeer te creëren. Ook het gebruik van zwarte accenten zoals zwarte meubels of decoratieve items kunnen paarse meubels laten opvallen. Probeer te combineren met patronen en texturen in bijvoorbeeld kussens, gordijnen of een tapijt. 

Combineer paars met natuurlijke materialen zoals hout, marmer en planten om een rustgevend en evenwichtig interieur te creëren. De volgende materialen zijn voor dit moodboard gebruikt:

  • Materialen voor eetkamerstoelen, banken of sierkussens: Juke Black Sapphire, Sneak Violet, Fusion Cream en Juke Lilac 
  • Materialen voor tafelblad: HPL Carrara Creamy, Massief eiken in deer Brown, Marmer in k1 Savoia Perla en k2 Caravage
  • Kleur voor stoelpoten: 9105 Sabel Noir, Kleur 9316 en kleur 7330
  • Karpet: Karpi Plush 44 en Karpi Cisco 18
boomstam salontafel

Tivoli 3-zits bank

deens ovalen eettafel met stoelen

Nanterre met Magny onderstel

paarse eetkamerstoelen

Caen Eetkamerstoel

roze vloerkleed bamboe Royce - kleur 43 - maat 160x230cm

Royce Vintage Pale