Onderhoud van uw HPL tafel

Wat is HPL?

HPL, of High Pressure Laminate, is een veelzijdig materiaal bekend om zijn duurzaamheid en esthetische flexibiliteit. Het bestaat uit meerdere lagen kraftpapier, geïmpregneerd met fenolhars, en een decoratieve laag bedekt met een harde, transparante kunsthars. Deze lagen worden onder hoge druk samengeperst, wat resulteert in een stevige, slijtvaste plaat. Deze plaat wordt op diverse ondergronden zoals multiplex of MDF aangebracht, waardoor een duurzaam en aantrekkelijk oppervlak ontstaat. HPL is verkrijgbaar in diverse designs, van hout- en steenimitaties tot metaallooks, waardoor het een populaire keuze is voor meubelontwerp, inclusief tafelbladen.

Dagelijks onderhoud van HPL tafels

Het dagelijks onderhouden van een HPL tafel is verrassend eenvoudig. Dankzij het niet-poreuze en gladde oppervlak volstaat een vochtige doek voor de meeste schoonmaakwerkzaamheden. Vuil en vlekken kunnen moeiteloos worden verwijderd, waardoor het oppervlak hygiënisch en schoon blijft. Voor regelmatige reiniging is het gebruik van zachte zeep en water aan te raden, gevolgd door een droge doek om het oppervlak af te nemen en streep loos te drogen.

Omgaan met hardnekkige vlekken

Hoewel HPL bestand is tegen veelvoorkomende vlekken, kunnen hardnekkige vlekken en aangekoekte resten soms een uitdaging vormen. In dergelijke gevallen kunnen milde huishoudelijke schoonmaakmiddelen, die geen schurende bestanddelen bevatten, worden gebruikt. Voor het verwijderen van oude vlekken of erg hardnekkig vuil kunnen organische oplosmiddelen zoals ethylalcohol of aceton effectief zijn. Belangrijk is om altijd na te spoelen met schoon water en het oppervlak droog te maken met een zachte schone doek.

Bescherming tegen hitte en krassen

Ondanks de hoge weerstand tegen krassen en hitte, is het raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen om de levensduur van uw HPL tafel te verlengen. Gebruik onderzetters voor hete pannen of schalen en vermijd het plaatsen van scherpe voorwerpen direct op het tafelblad. Voor snijwerkzaamheden is het aanbevolen om altijd een snijplank te gebruiken. Een HPL-tafel is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van stijl, duurzaamheid en gemak in onderhoud. Met eenvoudige dagelijkse zorg en de juiste behandeling van hardnekkige vlekken, blijft uw HPL tafel er jarenlang als nieuw uitzien.
Bij Robuuste Tafels kunt u diverse soorten tafels kiezen met HPL bladen, waaronder eettafels en salontafels. Bij ons heeft u de mogelijkheid om uw tafel volledig naar wens te configureren. U kunt niet alleen de vorm en kleur van het HPL blad kiezen, maar ook verschillende onderstellen en hun kleuren selecteren. Zo creëert u een tafel die perfect past in uw interieur!

HPL-decors en kleuren

HPL – Carrara frosted white
HPL – Carrara creamy
HPL – Everest white
HPL – Oatmeal beige
HPL – Seashell
HPL – Soft moon grey
HPL – Lime chalk white
HPL – Dark ecru
HPL – Lichen green
HPL – Sunset beige
HPL – Master oak light natural
HPL – Arabica Walnut
HPL – Lime earth baked
HPL – Oxid grey
HPL – Lime midnight
HPL – Marble vein nero bronze
HPL – Elegant black

Deze afbeeldingen van onze HPL decors dienen slechts als indicatie. We begrijpen dat het kiezen van de juiste kleur via een computerscherm of telefoon uitdagend kan zijn, aangezien de weergave kan variëren afhankelijk van het apparaat. Voor een nauwkeurige kleurmatch adviseren we dat u langskomt bij ons in de showroom of een staaltje besteld via de knop: Kleurstalen aanvragen.

[leesmeer]