Teakfix

Voor het onderhoud van uw nieuwe teakhouten meubel adviseren wij Teakfix. Dit is een kleurloze beschermer op waterbasis voor onbehandeld teakhout of een andere tropische houtsoort. Het hout zal na het gebruik van Teakfix niet van kleur veranderen. Het hout zal zijn natuurlijke uitstraling behouden en is meteen beschermd tegen vochtvlekken en vuil. 

Werkwijze:
Het te behandelen oppervlak dient schoon te zijn. Mocht het nodig zijn kunt u vervuilde oppervlakken reinigen met Natural Wood Cleaner intensieve houtreiniger en goed laten drogen. 

Hierna kunt u de Teakfix royaal aanbrengen en egaal verdelen over het oppervlak met een schone stevige doek of kwast. Daarna kunt u de laag goed uitwrijven met een doek en laten drogen. Na 24u kan er een tweede Teakfix laag worden aangebracht voor optimale bescherming. Na nogmaals 24u heeft Teakfix het optimale beschermingsniveau bereikt. 

Bij meubelen die een eerste behandeling krijgen, is het aan te raden om 2 of 3 lagen aan te brengen. Het advies is om de behandelde meubelen minstens 2 – 4 keer per jaar te blijven behandelen met Teakfix. Na verloop van tijd is het raadzaam het meubel (alvorens een nieuwe laag Teakfix aan te brengen) eerst te ontvetten/reinigen met Naturel Wood Cleaner intensieve houtreiniger! Zo wordt voorkomen dat vervuilde lagen zich vermengen met een nieuwe (schone) laag Teakfix.

Wat te doen blij vlekken?
Eventuele vlekken kunt u direct verwijderen met een doekje of een tissue. Blijvende vlekken trachten te verwijderen met een doekje dat bevochtigd is met Naturel Wood Cleaner. intensieve houtreiniger. Hierna is het raadzaam om het oppervlak weer na te behandelen met Teakfix. Hardnekkige vlekken of kringen in het meubel voorzichtig trachten te verwijderen met een zeer fijn staalwolletje of schuursponsje (eventueel in combinatie met de cleaner). Daarna altijd weer nabehandelen met Teakfix.

https://www.robuustetafels.be/onderhoudsmiddelen/teakfix/