Africa leer

De zitmeubels van Robuuste Tafels zijn verkrijgbaar in diverse hoogwaardige leersoorten en stoffen.

Eén van onze opties is Africa leer, met een keuze uit maar liefst 22 prachtige kleuren.

Africa leer

De zitmeubels van Robuuste Tafels zijn verkrijgbaar in diverse hoogwaardige leersoorten en stoffen.

Eén van onze opties is Africa leer, met een keuze uit een groot aantal prachtige kleuren.

Wat is Africa leder?

Africa leder is een populaire geschuurde  leersoort. Africa leer behoort tot de meest exclusieve en rijke leersoorten. Deze soort is afkomstig van Europese runderen en wordt gelooid in Italië. Africa leder is 1,3 tot 1,5 mm dik.

Het leer ondergaat eerst een chroomlooiing en daarna een plantaardige looiing. Vervolgens krijgt het Africa leer zijn unieke behandeling met een combinatie van wax en olie. Het natuurmateriaal wordt ten slotte afgewerkt met een middelsterke beschermende finish. Met Iproteqt maakt u dit leer 5 jaar gegarandeerd vlekvrij!

Meubels van Africa leder

Het Africa leder is een uitstekende keuze voor uw zitmeubelen. Dankzij de speciale behandeling met wax en olie krijgt het leer een geschuurde look en stoere uitstraling die prachtig staat bij onze robuuste meubelen. Tegelijkertijd is Africa leder ontzettend comfortabel en zacht om te voelen.

De natuurlijke aard van echt leder is goed terug te zien in het Africa leer. Sporen van insectenbeten, huidplooien en littekens geven uw Africa lederen meubel extra karakter en maken dat ieder meubel uniek is. De plooivorming die gaandeweg natuurlijkerwijs zal ontstaan, zorgt voor een mooi en doorgeleefd uiterlijk.

Onderhoud Africa leer

Africa leder is een onderhoudsarme leersoort. De beschermende finish zorgt ervoor dat Africa leder enigszins vochtwerend en vuilwerend is. Voor extra bescherming en onderhoud raden we aan uw Africa leer te behandelen met onze All in House. Met deze behandeling maakt u het meubel 5 jaar gegarandeerd vlekvrij. Africa leder schoonmaken kan eenvoudig met een stofzuiger met meubelborstel. We raden het gebruik van schoonmaakmiddelen af.

Bij langdurige blootstelling aan direct (zon)licht kan uw Africa leder verkleuren. Ook kan leer uitdrogen als het zich te dicht op een warmtebron bevindt of bij een te lage luchtvochtigheidsgraad. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van uw meubels.

Waarom Africa leder?

  • Hoogwaardig echt leder met hoog natuurlijk aspect

  • Exclusieve, rijke leersoort
  • Delicaat leer met unieke wax- en olie-behandeling
  • Geschuurde look met stoere uitstraling
  • Groot aantal kleuren beschikbaar
  • Zachte touch
  • 5 jaar gegarandeerd vlekvrij met Iproteqt

Op zoek naar een Africa leren bank, fauteuil of stoel? Een aantal van onze banken, fauteuils en eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in luxe Africa leer. Selecteer het Robuuste Tafels zitmeubel naar uw wensen om te ontdekken of ons Africa leder voor dat model tot de mogelijkheden behoort. Onze gratis kleurstalen vraagt u eenvoudig per mail aan. Stuur ons een e-mail met uw adresgegevens en de gewenste materialen en kleuren en u krijgt deze z.s.m. toegestuurd!

Geschuurd leer - kleur penna