Cloud stof

Cloud stof vertegenwoordigt het beste van twee werelden: zacht comfort en duurzaamheid. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die waarde hecht aan kwaliteit, stijl en milieubewustzijn in hun meubelstoffering. Ontdek de mogelijkheden van Cloud en transformeer uw meubelstukken met deze volumineuze, zachte teddy stof.

Bekijk het meubelpaspoort

Cloud stof

Cloud stof vertegenwoordigt het beste van twee werelden: zacht comfort en duurzaamheid. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die waarde hecht aan kwaliteit, stijl en milieubewustzijn in hun meubelstoffering. Ontdek de mogelijkheden van Cloud en transformeer uw meubelstukken met deze volumineuze, zachte teddy stof.

Wat is Cloud stof?

De Cloud stof is onze nieuwste toevoeging op het gebied van chenille jacquard textiel. Chenille jacquard textiel combineert twee specifieke kenmerken van stofproductie: het chenille garen en de jacquard weeftechniek. De combinatie van chenille garen met de jacquard weeftechniek resulteert in chenille jacquard textiel. Dit type stof combineert de zachte, pluizige textuur van chenille met de complexe, ingeweven patronen mogelijk gemaakt door de jacquardtechniek. 

Hierbij een uitleg per onderwerp en hoe ze samenwerken om dit unieke type textiel te vormen:

Chenille garen: Chenille betekent ‘rups’ in het Frans, wat de zachte en pluizige eigenschap van het garen aanduidt, vergelijkbaar met de vacht van een rups. Dit garen wordt gekenmerkt door zijn fluweelachtige textuur, die wordt bereikt door korte garenstukjes te klemmen tussen twee sterkere “kerngarens” en deze vervolgens samen te draaien. Het resultaat is een garen met een opvallend zachte en pluizige uitstraling.

Jacquard weeftechniek: Jacquard is een weeftechniek die complexe patronen en ontwerpen direct in de stof weeft, in plaats van ze te bedrukken of te borduren. Dit wordt mogelijk gemaakt door een Jacquardgetouw, dat individuele draadcontrole biedt, waardoor gedetailleerde en ingewikkelde patronen kunnen worden gecreëerd.

De unieke eigenschappen van Cloud stof

Cloud stof onderscheidt zich door zijn gewicht – bijna 1 kg per strekkende meter – wat bijdraagt aan een gevoel van luxe en robuustheid. Het is bijzonder geschikt voor het bekleden van banken, stoelen en bedden, waarbij het elk meubelstuk verrijkt met een diepe, rijke uitstraling. De chenille garens geven de stof een uniek karakter, met mogelijkheid tot het vormen van schaduwen en vleugen, een natuurlijke eigenschap die de stof zijn charme geeft.

 

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Cloud stof is een symbool van onze toewijding aan zowel comfort als duurzaamheid, gemaakt met een mix van polyester en gerecycled materiaal, waaronder katoen en RPET (gerecycled polyester). Deze stof is ontworpen om een perfecte balans te bieden tussen zachtheid en stevigheid, waardoor het een ideale keuze is voor een breed scala aan meubelbekledingen.

zelf je bank samen stellen

Kleuren en toepassingen

Cloud stof is verkrijgbaar in een breed spectrum aan kleuren, van subtiele beige en kleitinten tot levendige indigo en goud. Deze variatie maakt het geschikt voor zowel de woonstijl Hotel Chique als Elegant Klassiek. Of het nu gaat om strakke of losse bekleding, Cloud biedt flexibiliteit en veelzijdigheid voor allerlei meubelontwerpen.

Het onderhouden van de Cloud stof

Cloud stof staat bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en onderhoudsgemak, wat het een ideale keuze maakt voor huishoudelijk gebruik. Met een slijtvastheid van 100.000 Martindale is deze stof ontworpen om intensief gebruik te weerstaan zonder tekenen van slijtage, wat het bijzonder geschikt maakt voor meubels die dagelijks worden gebruikt. Een van de opmerkelijke eigenschappen van Cloud stof is dat het niet gaat pillen, waardoor het oppervlak langdurig glad en netjes blijft. Bovendien is de stof behandeld om niet te verkleuren, waardoor het zijn levendige kleur en uitstraling behoudt, zelfs wanneer het wordt blootgesteld aan direct zonlicht of regelmatig wordt gereinigd.

5 jarige bescherming met All in House

Om de levensduur en het uiterlijk van uw Cloud stof meubels nog verder te verbeteren, bieden we de All in House behandeling aan. Deze bescherming zorgt ervoor dat uw meubels gedurende vijf jaar beschermd zijn tegen vlekken en biedt tevens een garantie op de constructie.

All in House is een professionele behandeling die diep in de vezels van de stof doordringt, waardoor een onzichtbare, beschermende laag ontstaat die vlekken afstoot. Mocht er onverhoopt toch een vlek ontstaan, dan staat het Customer Care Team van All in House voor u klaar. Daarnaast omvat de constructieservice eventuele reparaties of aanpassingen aan de constructie van uw meubel, zodat u verzekerd bent van een langdurige kwaliteit en comfort. Met All in House geniet u zorgeloos van uw prachtige Cloud stof meubels, wetende dat zowel de stof als de constructie onder alle omstandigheden beschermd zijn.